top of page
mnb-hatosagi-vizsgak-banner.png

MNB Hatósági vizsgák

A vizsgaidőpontok az MNB által kerülnek meghirdetésre. A vizsgát jól felszerelt, minőségi számítógépteremben az 1148 Budapest, Fogarasi út 64. szám alatt tartjuk.

A hatósági vizsgák

A hatósági vizsgára a tanfolyam elvégzését követően lehet jelentkezni (a rendelet szerinti a képzést követő min. 15 naptári nap után, de legkésőbb egy évig), a vizsgára az MNB által meghatározott időpontban kerül sor:

  • Tőkepiaci üzletkötő hatósági vizsga

  • Pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsga

A pénzügyi szolgáltatás közvetítői, a biztosításközvetítői és a tőkepiaci üzletkötői hatósági képzéssel és hatósági vizsgával összefüggő feladatokról szóló 40/2015 (XII.30.) NGM rendelet úgy rendelkezik, hogy a hatósági vizsgák számítógépes vizsgaprogram igénybevételével zajlanak. A vizsgához jelentkezési lapot kell kitölteni, melyet e-mailben küldünk ki. Ezt az érettségi bizonyítvány közjegyző által hitelesített másolatával együtt tudod majd leadni az ügyfélszolgálatunkon, a 1106 Budapest, Fehér út 1. szám alatt.

A jelentkezési lapot, a képzésről szóló tanúsítványt, valamint a többi dokumentumot a NovoSchool nyújtja be az MNB felé.

A hatósági vizsga írásbeli, 60 perc időtartamú, ami alatt 60 tesztkérdésre kell válaszolni. A sikeres vizsgához minimum 75% (avagy 45) helyes válasz szükséges.

Sikeres vizsga esetén a Magyar Nemzeti Bank Tanúsítvány megjöveteléről e-mail-ben tájékoztatjuk a résztvevőket, amit személyesen vagy meghatalmazás ellenében át tudnak venni ügyfélszolgálatunkon.

Ha csak vizsgára/pótvizsgára jelentkeznél

Azok számára is kínálunk vizsgalehetőséget, akik más képzőnél, korábbi képzésen vettek részt. Ezekben az esetekben a jelentkezési lapon kívül szükséges további dokumentum a képző intézmény képzési igazolása, amit meg kellett kapniuk a képzés befejezésekor.

Pótvizsga esetén 6.000 Ft szervezési díjat számolunk fel a vizsgadíjon felül. A vizsga díja ebben az esetben is 9.000 Ft.

Kérdésed van? Keresd kollégánkat!

Zadravecz Edit
oktatásszervező

Telefon: +36-20/468-0007
E-mail: edit.zadravecz@novoschool.hu

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 

Zadravecz Edit

oktatásszervező

Tel.: +36-20/468-0007
E-mail: edit.zadravecz@novoschool.hu

bottom of page