top of page
adotanacsado-kepzes-novoschool-banner.png

Adótanácsadó képzés

Mit tartalmaz az adótanácsadó képzés?

Az adótanácsadó képzés során betekintést nyerhetsz a következő témakörökbe:

 1. Jogi feladatok a gyakorlatban,

 2. Számviteli ismeretek,

 3. Az adóigazgatás általános és speciális szabályai,

 4. A forgalmi adók, a jövedéki adóztatás és a vámismeretek,

 5. Jövedelemadózás és járulékfizetés,

 6. Egyéb adók, illetékek,

 7. Adótanácsadás, adókommunikáció.

Milyen munkakörben tudok elhelyezkedni az adótanácsadó képzés elvégzése után?

Az adótanácsadók, jellemzően a magyarországi adózással kapcsolatos, a vállalkozások, költségvetési szervek és egyéb szervezetek (pl.: nonprofit szervezetek), valamint magánszemélyek adóival, adójellegű kötelezettségeivel, költségvetési támogatásával kapcsolatos, operatív ügyeket intézik, továbbá belföldi adótervezési feladatokat látnak el.

 

Az adótanácsadók megbízás alapján, átnézik a rendelkezésre álló dokumentációkat (szerződések, számviteli kimutatások), azonosítják a megbízással összefüggő problémákat, az ezekhez kapcsolódó adókötelezettségeket és ezek hatásáról és következményeiről megbízójuknak pontos tájékoztatást adnak. Elkészítik, ellen jegyzik vagy javaslatot tesznek a könyveléstől, bérszámfejtéstől, illetve külső vagy belső adatszolgáltatóktól kapott vagy beszerzett adatok alapján a bevallások elkészítésére.

 

Segítséget nyújtanak az adókötelezettségekhez (pl. bevallás, adatszolgáltatás) kapcsolódó számviteli feltételrendszer kialakításában, működtetésében, elemzik, hasznosítják az abból nyert információkat. Megbízójuk vagy munkaadójuk felhatalmazása alapján részt vesznek az adókötelezettségek teljesítésében, a jogok érvényesítésében. Az adóhatóságok előtti eljárásokban képviseletet látnak el.

 

Ellenőrzési szervezetek tagjaként/vezetőjeként részt vesznek az adókötelezettségek teljesítésének ellenőrzésében, az ellenőrzések megszervezésében, irányításában.

Miért a NovoSchoolt válaszd?

Mert a NovoSchool több, mint 30 éve jelentős szereplője a hazai felnőttképzési piacnak. Oktatóink mind tapasztalt, felkészült és kiváló szakemberek, akik nem csak az elméleti anyagot adják át a képzés során, hanem a gyakorlati tudásukat is megosztják veled. Ez lehetővé teszi, hogy a képzés elvégzése és a sikeres szakképesítő vizsga letétele után a frissen megszerzett szakmáddal könnyedén el tudj helyezkedni a munkaerőpiacon.

Milyen hosszú az adótanácsadó képzés?

A képzés 310 órás és 7 modulból/tananyagegységből áll. A tanórák 45 percesek. Heti kb. 8 tanóra. A teljes adótanácsadó online képzés megközelítőleg tíz-tizenkét hónap alatt végezhető el.

Mit kell tudnod a vizsgákról?

Az adótanácsadó képzés hét modulból áll, melyek végén modulzáró vizsgát kell tenni, amely írásbeli vagy szóbeli formában valósul meg.

 1. Jogi feladatok a gyakorlatban – szóbeli szakmai beszélgetés

 2. Számviteli ismeretek – írásbeli

 3. Az adóigazgatás általános és speciális szabályai – írásbeli

 4. A forgalmi adók, a jövedéki adóztatás és a vámismeretek – írásbeli

 5. Jövedelemadózás és járulékfizetés – írásbeli

 6. Egyéb adók, illetékek – írásbeli

 7. Adótanácsadás, adókommunikáció – szóbeli szakmai beszélgetés

A modulzáró vizsgák a saját oktatóinknál történnek. Valamennyi modul sikeres teljesítése után a résztvevő megkapja a tanfolyam elvégzéséről szóló tanúsítványt, mellyel később egy független vizsgaközpontba jelentkezhet a szakképesítő vizsga letételére. A képzés sikerességének másik feltétele: modulonként az óraszámot tekintve max. 30%-os hiányzás megengedett.

Adótanácsadó
(04115006) tanfolyam részletei

Tanfolyam megnevezése,
típusa

Adótanácsadó

Államilag nyilvántartott, programkövetelmény alapján szervezett, felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó engedélyezett, tanúsítványt adó szakmai képzés. 

A jelentkezés feltétele

A képzés időtartama    

310 óra

A tanfolyam ütemezése

csütörtök és péntek 17:00-20:00 (4x45 perc/alkalom)

Az oktatás és vizsgák helyszíne

Az adótanácsadó képzés olyan élő online képzés, amely nem azonos az e-learning tananyaggal. Egyidőben egyszerre jelen van az oktató és minden résztvevő, lehetővé téve az interaktív kommunikációt, kérdéseket stb. A képzéshez digitális eszköz (PC, laptop, tablet vagy akár okostelefon) és stabil internetkapcsolat szükséges.

Következő csoport indul
(első oktatási nap)

2023. december 21.
A képzések min. 15 fő jelentkezése esetén indulnak el!

Kérdés esetén keresd kollégánkat bizalommal!
 
Szakmai képzés szervező:
Orosz Éva, oktatásszervező
Telefon: +36-30/973-3700

E-mail: eva.orosz@novoschool.hu

Tanfolyami díj egy összegben

280.000 Ft

Részletfizetés esetén

2 x 150.000 Ft

vagy 3 x 100.000 Ft

Az első részlet a beiratkozáskor, a többi a képzés folyamán esedékes a Felnőttképzési szerződésben meghatározottak szerint.

Részletfizetés esetén a Felnőttképzési szerződés tartalmazza a részletfizetési feltételeket. Résztvevő a szerződés aláírásával vállalja a határidőre történő részletfizetést, valamint elfogadja, hogy köteles megfizetni minden részletet abban az esetben is, ha önhibájából megszakítja a tanfolyamot.

Modulzáró vizsgák díja

A tanfolyami díj tartalmazza.

Kedvezmények

5% kedvezményt adunk az adótanácsadó képzés díjából a következő esetekben:
•    korábbi hallgatónk (OKJ képzésen vett részt nálunk)
•    nagycsaládos
•    Gyes-en, Gyed-en van
•    regisztrált munkanélküli

Amennyiben kedvezményre vagy jogosult, kérünk, ezt jelezd az online jelentkezési lap "Egyéb megjegyzés" mezőjében (később ezt hivatalos okmánnyal is igazolni kell)! Egyszerre több kedvezmény nem kombinálható.

A fenti díjakon felül egyéb költségek (tananyag stb.) nincsenek.

A képzés óraszámai

Hasznos információk

Oktatóink

dr. Kovács Ervin – jogász

dr. Kovács Ervin.png

Szentirmainé Holi Gabriella Veronika – okleveles közgazdász, okleveles könyvvizsgáló, adótanácsadó, adószakértő

Tananyagok

A tanfolyami díj magában foglalja a képzés elvégzéséhez szükséges valamennyi tananyagot elektronikus formában (jegyzetek, diák, tételsorok, gyakorló feladatok, vizsgasorok).


Vizsga

Az adótanácsadó képzés végén szerzett tanúsítvánnyal a résztvevő később a képzőtől független akkreditált vizsgaközpontban szakképesítő vizsgát tehet.

GYIK - Gyakran ismételt kérdések

Hogyan zajlanak a modulzáró vizsgák?

A programkövetelmény-modulok mérése személyesen történik arra előre kijelölt napo(ko)n. Várható helyszín: Budapest. A képzés folyamán az időpontot és helyszínt a résztvevőkkel egyeztetve határozzuk meg. Hét modulzáró vizsga van: öt írásbeli és kettő szóbeli szakmai beszélgetés. Valamennyi modulzáró vizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó legalább 60%-os eredményt ér el.

Mennyibe kerül a szakmai vizsga?

A szakmai vizsga független vizsgaközpontban történik, a NovoSchool csak a képzést biztosítja. A vizsga díjáról kérjük, hogy érdeklődj vizsgaközpontokban!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 

Orosz Éva

oktatásszervező

Tel.: +36-30/973-3700
E-mail: eva.orosz@novoschool.hu

bottom of page